Фото facebook.com/kristina.yushkevych

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила т.в.о. голови Держлісагенства Христина Юшкевич.

"Зараз, як відомо, розпочинається період весняної міграції диких перелітних птахів, і це активізує браконьєрів. Питання охорони і відтворення мисливських тварин є одним з пріоритетів у діяльності Держлісагентства. Тому я вже доручила забезпечити організацію та здійснення посиленого рейдового патрулювання для охорони державного мисливського фонду. Особливо це стосується незаконного добування диких гусей і качок, а також пошкодження місць їх гніздування", - повідомила Юшкевич.

Читайте такожУкраїнців закликали долучитись до відновлення лісів

Відео дня

При цьому вона зауважила, що рейди проводитимуться разом з представниками Нацполіції, і закликала долучитися до них природоохоронні громадські організації, пресу, активістів та просто небайдужих громадян.

Водночас, за словами Юшкевич, в областях організовуються гарячі лінії та графіки чергувань для того, щоб люди повідомляли про факти браконьєрства.

Крім того, у Держлісагентстві постійно працює гаряча лінія 0-800-604-473.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого 2017 року в Україні на 25 років заборонили полювання на лосів. До таких заходів вдалися після того, як на Чернігівщині невідомі заради забави розстріляли цілу родину лосів.