Удар по ДніпроГЕС спричинив засмічення ґрунтів та витік нафтопродуктів / скріншот

Внаслідок влучання в Дніпровську ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів та витік нафтопродуктів у водний об'єкт річки Дніпро. Про це повідомила Державна екологічна інспекція (ДЕІ) Південного округу у Facebook.

Зазначається, що країна-терорист завдала масованого удару по Україні - зокрема, Запоріжжя о 4 ранку, прокинулося від вибухів, що додали стурбованості всьому цивілізованому світу. Спеціалістами ДЕІ Південного округу оперативно оглянуто постраждалі території з метою визначення нанесених збитків довкіллю.

"Внаслідок влучання в Дніпровську ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об'єкт р. Дніпро, фахівцями Інспекції відібрані проби води з метою лабораторного дослідження", - йдеться у повідомленні.

Також інспекторами відібрані проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень та відповідних розрахунків. Крім цього, визначено площі засмічення відходами руйнації:

  • по вул. Славутича понад 7200м2;
  • по вул. Петра Сагайдачного (Бородинській) понад 300м2.

У відомстві уточнили, що всі отримані матеріали досліджень будуть передані до Оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців.

Атака росіян по ДніпроГЕС - останні новини

В Центрі протидії дезінформації розповіли, які Росія готує ІПСО після масованих обстрілів енергетичної інфраструктури України - зокрема, ДніпроГЕС.

Вранці 22 березня по ДніпроГЕС влучили 8 ракет. Очільник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов зазначив, що 8 ракет потрапили у надзвичайно важливий для України об'єкт, який містить не тільки енергетичну потужну складову, але й виконує інші функції. Він додав, що об'єкт дійсно виведений з ладу.

Вас також можуть зацікавити новини: