Коронавірус новини - вчені показали дивні висновки, коли досліджували вплив тварин на людей в ізоляції / Ілюстрація REUTERS

Домашні улюбленці можуть пом'якшити стрес, викликаний відчуттям ізоляції у зв’язку з карантином.

Про це повідомляє Science alert з посиланням на відповідне спостереження науковців.

Згідно з дослідженням британських вчених, коти й собаки зменшують відчуття самотності й покращують таким чином психічне здоров’я людей.

Відео дня

Читайте також"Калюжа": одне з найважливіших водосховищ Криму майже спорожніло, в мережі показали фото

Науковці опитали понад 6 тисяч британців, які пережили жорсткий карантин, на предмет їхнього психічного здоров’я і домашніх улюбленців.

Такі люди теж отримали стрес від ізоляції, проте це відчуття дещо полегшували тварини, які завжди були під боком (що підтвердили 90% громадян). Деякі з респондентів додали, що домашні улюбленці позитивно впливали й на взаємини у сім’ї.

Дослідження також виявило емоційні зв’язки господарів і тварин. Люди з сильнішим емоційним зв’язком, навпаки, почувалися гірше.

«Цікаво, що сильніші зв’язки між людьми й тваринами були пов’язані з погіршенням психічного здоров’я, підкреслюючи психологічну вразливість власників», – кажуть автори дослідження.

Стрес у людей викликала надмірна турбота про самопочуття тварин під час карантину, пов’язана з відсутністю повноцінного вигулу. Дехто хвилювався, що станеться з чотирилапими після завершення карантину, коли людям доведеться повертатися на роботу.

Однак під час пандемії був великий попит на домашніх улюбленців у багатьох штатах США. Вчені ж переймаються, щоб після карантину тварин не викинули на вулицю знову.

Інші новини, які можуть вас зацікавити