kharkivoda.gov.ua

Про це під час засідання обласної координаційної ради з екологічних проблем повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації Андрій Тимчук, повідомляє прес-служба ОДА.

До складу робочої групи увійшли науковці Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем».

Також питаннями розширення території парку будуть займатися представники Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА, територіальних органів Держгеокадастру, Дворічанської райдержадміністрації та громадських організацій у сфері екології.

Відео дня

Читайте такожПрезидент створив нацпарк "Нижньодніпровський"

«Вже підготовлено наукове обґрунтування та картографічні матеріали щодо зміни меж території національного парку «Дворічанський» орієнтовною площею біля 7 тисяч гектарів. Це дозволить збільшити площу природно-заповідного фонду Харківської області, що передбачено регіональною стратегією «Екологія Харківщини» на 2016-2020 роки», - зазначив Тимчук.

До складу парку запропоновано включити землі Дворічанського та Куп’янського районів, зокрема, державного підприємства «Куп’янське лісове господарство».

«Це переважно крейдяні оголення, степові ділянки та заплава річки Дворічна. Включення цих територій до складу природно-заповідного фонду дозволить зберегти рідкісний та ендемічний крейдяний рослинно-тваринний комплекс, який у межах України притаманний лише долинам річок басейну Дону», - зауважили в обласному департаменті екології.