Ілюстрація / REUTERS

В Полтавській області припинена діяльність розгалуженої мережі браконьєрських бригад, які за сприяння чиновників обласного управління Держагентства рибного господарства, виловлювали рибу в промислових масштабах.

Про це УНІАН повідомила прес-служба облуправління СБУ.

Читайте такожНа Кіровоградщині браконьєри масово знищують лісосмуги (відео)

Відео дня

За їх даними, виловлену рибу ділки обробляли в кустарних умовах без дотримання будь-яких санітарних і ветеринарних норм та реалізовували роздрібним торгівцям. За висновками фахівців, саме вживання цієї риби стало причиною виникнення декількох небезпечних інфекційних захворювань у регіоні.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили у зловмисників майже п’ятсот риболовних сіток та понад 3,2 мільйона гривень готівки. В одному з міст Полтавщини співробітники спецслужби припинили діяльність низки підпільних цехів з обробки продукції, на яких вилучили понад 30 тонн незаконно виловленої риби та «чорну бухгалтерію» ділків.

При обшуках в окремих інспекторів Держагентства рибного господарства оперативники СБУ виявили сітки, електровудки та інше заборонене знаряддя лову. У зловмисників також виявлено гранату Ф-1, незареєстровану рушницю та набої до автомата Калашникова. Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Деяким виявленим фактам буде дана правова оцінка за іншими статтями.