В окупованому Криму не вистачає води / фото УНІАН

"Влада" окупованого Криму планує вирішити проблему нестачі води на півострові за допомогою морської води.

Про це заявив "голова Держкомітету з водного господарства та меліорації республіки" Ігор Вайль, повідомляє ТАСС.

"Влада Криму розглядає можливість застосування установок з опріснення морської води для забезпечення населення питною водою", - повідомив Вайль.

За його словами, водосховища природного стоку в Криму, які наповнюються за рахунок опадів і річок, заповнені всього на 25%. 

Читайте такожВ окупованому Криму без води залишилася і північна частина півострова - ЗМІ

Засуха в Криму: що відомо

  • З 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водосховищ стартував перший етап обмеження подачі води. З 2 вересня запровадили другий етап обмежень – встановили погодинний графік подачі води. Влада Сімферополя опублікувала карту, де вказано місце розташування ємностей з водою.
  • З 7 вересня в Сімферополі, Бахчисарайському і Сімферопольському районах почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Питну воду жителям подають строго по годинах-вранці і ввечері. За інформацією російської влади Сімферополя, на третьому етапі споживання води знизиться до 100 тис.кубометрів на добу замість 160 тис. кубів.
  • З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води вводяться в Алушті, Партеніті і Малому Маяку.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «гіршого сценарію» з водозабезпеченням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливо тільки після деокупації півострова.
  • В тимчасово окупованому Криму крім центральних районів без води залишилася північна частина.