Ліси під час спеки патрулюватимуть / wikipedia.org

У Києві під час спекотної погоди будуть патрулювати пожежонебезпечні ділянки лісових масивів.

Як повідомила прес-служба КМДА, до патрулів увійдуть представники "Київзеленбуду", поліції та ДСНС. 

"У рамках підготовки до пожежонебезпечного періоду КО "Київзеленбуд" створить мінералізовані смуги, систему протипожежних бар’єрів, канав та забезпечить їх поновлення. У першу чергу, такі роботи будуть виконані в пожежонебезпечних лісових масивах, які прилягають до населених пунктів, доріг, ліній електропередач, нафто-, газо- продуктопроводів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВогонь знищив близько 5% заповідника у Чорнобильській зоні

До ліквідації загорянь залучать районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень міста. Для цього планують підготувати протипожежну техніку, створити необхідний резерв паливо-мастильних матеріалів і забезпечити особовий склад протипожежним інвентарем.

"Окрім того, протягом пожежонебезпечного періоду буде встановлено цілодобове чергування членів пожежно-сторожової охорони, добровільних пожежних дружин на пожежній та пристосованій для гасіння пожеж техніці", - заявили у КМДА.

Заїзд на територію лісового фонду заборонять для транспорту, крім того, що використовується для лісогосподарських потреб. Також заплановане рекреаційне облаштування територій лісових масивів у місцях масового відпочинку киян - їх забезпечать засобами протипожежної агітації та попереджувальними знаками.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві охорони здоров'я розробили правила відвідування парків, скверів, перукарень та магазинів.