Влада каже, що водорості не несуть загрози / фото: мерія Одеси

В Одесі на пляжі «Лузанівка» комунальники прибрали понад 30 кубометрів прибитих до берега водоростей.

Як повідомили УНІАН у мерії міста, мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися в такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в болотний колір. Крім того, вони створюють незручності для відпочивальників.

«На думку екологів, єдиний спосіб боротьби з цією проблемою - прибирання.

Відео дня

Силами комунальних підприємств «Узбережжя» і «Міські дороги» проведено розчищення прибережної території пляжу «Лузанівка». Прибрано й вивезено понад 30 куб. м рослин», - сказано в повідомленні.

У мерії стверджують, що зелені водорості, які останні кілька років докучають одеситам і гостям міста, нешкідливі.

Як повідомляв УНІАН, в Головному управлінні Держспоживслужби в Одеській області, вода в Чорному морі на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, і стала «смарагдовою». Хвилі, які нагнало вітром, «пофарбували» в зелений колір пляжі і самих відпочивальників.

Екологи пояснюють ситуацію тим, що до берега прибилося багато водоростей, які під впливом високої температури повітря почали розкладатися - море «зацвіло».

Тому фахівці управління рекомендують утриматися від купання в такій воді, особливо дітям. Отруйні речовини, які супроводжують «цвітіння» морської води, здатні нагромаджуватись в організмах морських жителів.

Крім того, бажано утриматися від споживання морської риби, мідій, які виловлені в одеському прибережжя і причорноморських лиманах.