Ілюстрація REUTERS

Політолог Дмитро Купира вважає, що проблема захисту навколишнього середовища – одна з "фішок" українських політиків, яку вони розігрують постійно перед виборами. 

"Думаю, що певні політичні сили точно обіцятимуть вирішити екологічні проблеми. Особливо там, де ці проблеми стоять гостро. У Луцьку, наприклад, довго не можуть з’ясувати, чому кілька разів на тиждень стоїть жахливий запах гнилі в усьому місті", - наголосив Купира. 

На його думку, дуже важливо не піддаватися на передвиборчі маніпуляції і включати критичне мислення.

Відео дня

"Часто голосують за міського голову чи депутатів, що постійно змінюють партію заради отримання мандату або доступу до місцевого бюджету, – додає політолог. – То як громадянам допомогти? Треба, по-перше, дивитися на політичний досвід політика і на те, як він ним скористався. По-друге, якщо людина не фахівець з цих питань, то як вона їх вирішуватиме? Ніяк!".

Як повідомляв УНІАН, експерти Всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund forNature – WWF) наполягають, що Україні терміново необхідна національна стратегія збереження біорізноманіття та середовища існування видів. Інший аспект проблеми – незаконна торгівля рідкісними видами тварин. Нині це один з найприбутковіших бізнесів у світі, наголошують у WWF. Також наголошується, що зовсім неконтрольованою стала ситуація з підземними водами, рівень яких катастрофічно знижується.