У Києві зафіксували підвищення рівня забрудненості повітря / фото ua.depositphotos.com

У Києві зафіксували підвищення рівня забрудненості повітря за результатами спостережень на стаціонарних постах з 21 по 27 липня.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

Зокрема відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій: завислих речовин (пилу) – у 1,1-1,2 раза на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській; діоксиду сірки – у 1,5-1,6 раза на площах Бессарабській і Деміївській, проспекті Перемоги, вулицях Олександра Довженка та Інженера Бородіна; у 1,1-1,4 раза – ще на п’яти постах міста; оксиду вуглецю – у 1,2 рази на проспекті Перемоги; діоксиду азоту – у 5,4-7,6 раза на площі Перемоги, вулицях Скляренка, Каунаській, проспекті Перемоги; у 4,0-4,9 раза – на Бессарабській та Деміївській площах, Оболонському проспекті, вулиці Інженера Бородіна, бульварі Лесі Українки; у 2,5-3,5 рази на усіх інших постах, за винятком проспекту Науки, 37, де перевищень не спостерігалось; формальдегіду – у 2,4-3,0 рази – на вул. Скляренка, Бессарабській площі, проспектах Перемоги та Оболонському, бульварі Гавела Вацлава; у 1,4-2,2 рази – на усіх інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37.

Відео дня

Читайте такожУ Сумах стався викид небезпечної токсичної речовини

Зазначається, що всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 21 по 27 липня було відібрано та проаналізовано 1614 проб атмосферного повітря.

"Протягом минулого тижня рівень забруднення повітря міста дещо підвищувався до суботи 25 липня, а після проходження атмосферного фронту, випадіння опадів та деякого зниження температури повітря забруднення знизилось. Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру, на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери", - додали в обсерваторії.

Нагадаємо, близько 49 тисяч осіб померли від смогу у двох найбільших містах Китаю з початку року.