Частина місцевих жителів уже не вірять обіцянкам - через що почали акцію протесту / Фото з Facebook

Група жителів Узина Київської області з 10 травня блокує рух на міжміських дорогах. Акцію мешканці громади називають безстроковою. Вимагають зустрічі з обласними чиновниками та прокурором. Сьогодні, 15 травня, активісти збираються пішки прийти у Київ до Кабміну. Частина учасників акції - ветерани АТО.

Частина місцевих жителів уже не вірять обіцянкам - через що почали акцію протесту / Фото з Facebook

Як повідомляє Моя Київщина, нещодавно на позачерговому засіданні п’ятої сесії Узинської міської ради головними на порядку денному стали екологічні питання які стосувалися місцевих підприємств. Із них підприємств найбільше критикували діяльність цукрового комбінату, а точніше спиртового цеху, адже на сьогодні він є головним ворогом для громади через страшенний сморід та забруднене повітря.

Громада Узина домоглася скликання позачергової сесії міськради / Фото mykyivregion.com.ua

Відносно цих суб’єктів господарювання міська влада звернулася до  Державної екологічної інспекції щодо проведення перевірок з дотримання ними вимог природоохоронного законодавства. На засіданні було вирішено створити тимчасову контрольну комісію, в яку увійдуть депутати та актив громади для проведення перевірки та контролю за екологічною ситуацією в Узині.

Відео дня

Читайте такожЩороку у світі через забруднення повітря вмирають 7 мільйонів людей - ВООЗ

Голова Узинської ОТГ Віталій Гринчук попередив громаду про те, що заходи із боротьби зі забрудненням - тривалі та дороговартісні. Голова запевнив, що питання про виділення коштів та проведення тендеру буде розглянуто на найближчій бюджетній сесії, після чого можна буде говорити про ліквідацію цеху по виробництву біоетанолу. Але частина місцевих жителів уже не вірять обіцянкам - через що почали акцію протесту.

Як повідомляв УНІАН, Україна потрапила у список найбрудніших країн у Європі.