засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з техногенно-екологічної безпеки / фото: УНІАН

Сьогодні на Хмельниччині проходить спільне засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на яких фахівці розглядають питання нещодавнього забруднення річок Случ та Хомора. Як передає кореспондент УНІАН, засідання проходить у місті Полонне Хмельницької області.

Читайте такожСЕС зафіксувала у Житомирі суттєве перевищення шкідливих речовин у повітрі через пожежіУчасть у заході беруть: губернатори Хмельницької та Житомирської областей Олександр Корнійчук та Ігор Гундич, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості, керівники обласних екологічних інспекції Житомирщини та Хмельниччини, виробничники та ніші.

На порядку денному засідання питання про вжиття належних заходів, спрямованих на запобігання забрудненню річок Хомора та Случ на території Баранівського району Житомирської області та Полонського району Хмельницької області.

Відео дня

«Ми повинні сьогодні нарешті розробити дієвий та спільний план дій з подолання цих негативних явищ», - сказав, зокрема, на засіданні Гундич.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині у Баранівському районі склалася напружена ситуація через неодноразове забруднення річок Хомора та Случ. Через це місцеві жителі неодноразово проводили акції протесту як на Житомирщині, так і у столиці.