У Венсенському зоопарку на сході Парижа народилося двоє дитинчат ягуара.

Як передає Le Figaro, малюків назвали Ленса і Алоха, вони народилися ще 7 липня, а 24 серпня вперше вийшли із свого укриття в супроводі мами.

Читайте такожУ зоопарку Гамбурга показали півторамісячне дитинча моржа (фоторепортаж)

Відео дня

Це перші дитинчата у 5-річного ягуара по імені Сімара і у ветеринарів були побоювання, чи проявиться її материнський інстинкт. Однак, тривога була марною - Сімара доглядає за своїми малюками і захищає їх від сторонніх.

Це досить рідкісна подія через жорсткі норми по розведенню ягуарів, які діють в Європі. Так, у цьому році такий дозвіл мають лише 8 зоопарків.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Празькому зоопарку нещодавно народилося дитинча сріблястого гібона, який перебуває під загрозою зникнення.

Довідка. Ягуар - вид хижих ссавців сімейства котячих, один із чотирьох представників роду пантера який відноситься до підродини великих кішок. Єдиний представник роду на території Північної і Південної Америки. Третій за розміром у світі, і найбільший в Новому світі представник сімейства котячих.

Зовні ягуар дуже схожий на леопарда, але значно перевершує його за розмірами. Ягуар внесено в міжнародну Червону книгу і в багатьох країнах охороняється.