Представники кількох будинкових кооперативів виступили проти петиції / УНІАН

Комісія з питань ЖКГ підтримала петицію з проханням визнати бездомних кішок частиною міської екосистеми і надати їм необхідний захист.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

На комісії з питань житлово-комунального господарства депутати також заслухали альтернативну точку зору мешканців Дніпровського району. Представники кількох будинкових кооперативів проти, аби безпритульні тварини безперешкодно проживали на дахах та у підвалах, адже можуть бути носіями низки небезпечних хвороб та провокувати алергічні реакції.

Відео дня

Читайте такожВлада Австралії оголосила війну бездомним котам

“Ми живемо у великому місті. Хтось висловлюється за, хтось проти. Нам потрібно завжди шукати компроміси і знаходити рішення, які б влаштовували обидві сторони. Всі питання, які відбуваються в місті, надзвичайно важливі. І якщо є підтримка громади тієї чи іншої петиції, ми не можемо залишатися осторонь. Тому профільні комісії мають розглянути звернення щодо визнання котів частиною екосистеми Києва та окреслити план дій”, - наголосив Київський міський голова Віталій Кличко.

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу підтримала електронне звернення та доручила виконавчому органу Київради (КМДА) розробити цілісну програму реалізації петиції.

Презентувати її мають уже за місяць. Також свій висновок мають надати фахівцям з дотримання санітарних норм.