Лісники кажуть, що ведмедю було не більше 5 років / Фото УНІАН

Працівників Карпатського біосферного заповідника, яких підозрювали у незаконному полюванні, звільнено з роботи. Про це повідомляє міністерство екології та природних ресурсів України.

3 листопада 2017 року на території Карпатського біосферного заповідника було виявлено факт незаконного полювання, зокрема знайдено рештки оленя благородного та м'ясо ведмедя бурого, а також знайдено знаряддя полювання. 

Читайте такожВ Україні посилили охорону рослин і тварин з Червоної книги

Відео дня

Шкода, заподіяна внаслідок незаконного добування оленя благородного, була оцінена в 16500 гривень. Проте, наразі триває експертиза рештків і у разі підтвердження факту незаконного добування ведмедя бурого розмір заподіяноі шкоди буде розраховано додатково.

Особливістю ситуації стало те, що у незаконному полюванні під підозрою опинилися працівники служби державної охорони Карпатського біосферного заповідника, а саме інспектор ПЗФ I категорії Шемота М.В. та майстра з охорони природи цього ж відділення Сухан В.В.

За фактом незаконного полювання правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження та проведено службове розслідування в Карпатському біосферному заповіднику. На час його проведення п'ятьох працівників заповідника відсторонено від роботи.

Крім того, за результатами вищезазначеного службового розслідування двох працівників заповідника, яких підозрювали у незаконному полюванні, звільнено з роботи за неналежне виконання своіх посадових обов'язків, ще трьом оголошено догани.

Матеріали службового розслідування передано до правоохоронних органів для долучення до матеріалів кримінального провадження.

Як повідомлялося раніше, зловмисників випадково вистежили працівники Устеріцького лісництва, що межує із заповідником, та намагалися затримати, однак ті втекли. Лісники кажуть, що ведмедю було не більше 5 років: "В нас в народі кажуть за нього "пустун". Він відійшов від мами, вона вже з іншими малими. А він ще бігає за нею. Молодий, перспективний".

Як повідомляв УНІАН, у червні директора Карпатського біосферного заповідника затримали на хабарі в 1500 доларів.