/ misto.vn.ua

Про це повідомив сьогодні під час наради в облдержадміністрації заступник голови ОДА Василь Броварник.

"Було прийнято рішення про надання допомоги райцентру Погребище, куди минулого тижня було завезено сміття зі Львова, частина якого навіть була розвантажена на місцевому полігоні. З екологічного фонду було виділено 200 тисяч гривень, які зараз направляються на оплату послуг по рекультивації і пересипці полігону. Ці роботи виконані, завдячуючи КУП "Ековін", яке забезпечило необхідну техніку. Зроблено планування полігону та здійснено його пересипку, для чого вивезено більше 70 великих вантажівок ґрунту", - зазначив він.

Читайте також"Пригоди" львівського сміття: на Житомирщині звалище утворили просто на дорозі (фото)

Відео дня

Чиновник також повідомив, що  сьогодні йде завантаження останніх із 8 машин

"Тобто підприємство, яке завдало шкоди, виконує роботи з прибирання цього сміття - зараз завантажується остання машина. Крім того, сьогодні виїде із Погребища і остання фура, яка була заблокована активістами. Констатуємо, що це питання знято", - сказав Броварник.

Посадовець також зазначив, що відповідно до статті про самоуправство, Головне управління Національної поліції у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження. Проводиться слідство, за результатами якого буде прийнято відповідне рішення.

Нагадаємо, більше тижня тому до Погребища зі Львова було незаконно завезено більше 10 фур із сміттям. Кілька з них розвантажитися на місцевому полігоні, інші – скинули вантаж за межами звалища. 5 вантажівок із львівським сміттям утримували в блокаді місцеві активісти, вимагаючи забрати з міста чужі відходи.​