Сергій Лабазюк / фейсбук-сторінка Сергія Лабазюка

Відповідний депутатський запит щодо запровадження субвенції місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів у регіонах країни направив до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля народний депутат групи "Партія "За майбутнє" Сергій Лабазюк. На минулому пленарному засіданні депутати Верховної Ради підтримали ініціативи парламентаря. Таким чином, було прийнято рішення включити до проекту закону про державний бюджет України на 2022 рік фінансування в обсязі не менше 450 мільйонів гривень місцевим бюджетам для здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності. Про це йдеться на сторінці політичної сили у Facebook.

"В Україні склалася надзвичайна ситуація з рядом об’єктів, котрі забезпечують очистку, відведення та переробку відходів. Так, за рік підприємства водопровідно-каналізаційного господарства обробляють майже 2 млрд куб. метрів стічних вод. Середній вік таких споруд складає 50-70 років, що виходить за межі їхнього планового терміну експлуатації", - наголосив Лабазюк.

Політик навів приклад міста Волочиськ, де каналізаційні очисні споруди перебувають в аварійному стані. "Вони були запущені в експлуатацію ще у 60-роках минулого століття і за цей час більшість з них вийшла з ладу. Щодня стоки в кількості більше як 2500 м3 скидаються в річку Збруч", -  зазначив Сергій Лабазюк. Сьогодні в країні існує високий ризик техногенної катастрофи в екологічних зонах і вкрай важливо їй запобігти, вважає політик.

Відео дня