Юрист пояснив, якими методами і для чого екотерористи атакують прибутковий бізнес

Зазвичай об'єктом атаки екотерористів можуть стати великі промпідприємства або прибуткові виробництва.

Загалом фаховий юрист Валентин Лучковський виділив чотири групи організацій активістів, які займаються екологічною та псевдоекологічною діяльністю, йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Перша група – це ті, хто борються за певну ідею. Друга група – ті, хто використовуючи ідею, намагаються заробити кошти таким чином, що влаштовують певні пікети, щоб прийти до власника і сказати: дай гроші й ці пікети припиняться. І третя група – це ті, кого використовують для боротьби з конкурентами, щоби припинити або зупинити виробництво. І четверта група – це ті, кого використовують для рейдерськоих захоплень", – пояснює Лучковський.

За словами фахівців, зазвичай об'єктом атаки екотерористів можуть стати великі промпідприємства або прибуткові виробництва. При цьому глобальні проблеми, які ставлять під загрозу здоров'я та життя всіх жителів України, як-то знищення лісів, отруєння повітря транспортними викидами, дефіцит питної води у багатьох регіонах, псевдоактивістів зовсім не цікавлять.

Експерти наголошують, що державі слід негайно реагувати на очевидні екологічні проблеми, одночасно запроваджуючи на законодавчому рівні відповідальність за спекуляції на темі довкілля та екотерор.