У Києві погіршилася якість повітря / фото УНІАН

Перевищення шкідливих речовин в повітрі Києва - це звичайне явище в літній період, зменшити ці показники допоможе вітер та зниження температури.

Про це розповіла начальник відділу інформації Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Ірина Колесник, пише "Страна".

За її словами, щороку влітку в столиці спостерігаються високі концентрації забруднюючих речовин. Деякі їх них при цьому утворюються саме від сонячної радіації. Тому зниження температури повітря допоможе знизити високі показники.

Відео дня

Читайте такожКліматологи назвали травень 2020 найспекотнішим у світі в історії спостережень

"Через високу температуру та погодні умови відбувається накопичення забруднюючих речовин. Кожне літо високі концентрації діоксиду азоту, формальдегіду. Щоб трошки зменшилися показники забруднення необхідна хороша продувність, вітер, зниження температури. Деякі речовини утворюються не тільки від викидів шкідливих речовин, але і при високій температурі і сонячної радіації. В цьому році не спостерігаються найбільш високі показники", - розповіла Колесник.

Як повідомляв УНІАН, напередодні стало відомо, що у Києві зафіксували підвищення рівня забруднення повітря за результатами спостережень на стаціонарних постах з 21 по 27 липня.