Ілюстрація REUTERS

Комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Антирейдерська комісія) у цьому році скасувала незаконну реєстрацію майже 6 тисяч гектарів землі і більше 100 тисяч квадратних метрів нерухомості.

Читайте такожРада прийняла закон про протидію аграрному рейдерству

Про це повідомила прес-служба міністерства з посиланням на заступника міністра юстиції з державної реєстрації Ірину Садовську.

Відео дня

"Для Антирейдерської комісії 2018-й був роком напруженої роботи. Адвокати, аграрні та бізнес-асоціації, підприємці, громадяни активно зверталися до комісії, оскільки розуміли, що тут вони можуть швидко відновити свої порушені майнові права і не зануритися в багаторічну судову тяганину. Понад 400 задоволених скарг тому прямий доказ. Комісія скасувала незаконну реєстрацію майже 6 тисяч гектарів землі і понад 100 тисяч квадратних метрів нерухомості", - цитує прес-служба Садовську.

За її словами, серед резонансних кейсів - скасування неправомірних реєстраційних дій, які призвели до втрати нерухомого майна компанією "Еконія", яка виробляє дитяче харчування.

"Також комісія оперативно включилася у ситуацію з захопленням елеватора фермерського господарства "Строгій А. Ф.", яке супроводжувалося стріляниною. Буквально за 10 днів комісія Мін'юсту розглянула скаргу і повернула майно законному власнику", - зазначила заступник міністра юстиції.

За словами Садовської, наприкінці листопада комісія задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника та скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Як повідомляв УНІАН, Антирейдерська комісія у 2017 році повернула законним власникам 6,2 тисячі земельних ділянок, загальною площею понад 8,5 тисячі га, 130 тисяч квадратних метрів нерухомого майна і задовольнила 600 скарг.