Ілюстрація REUTERS

Фахівці Українського інституту експертизи сортів рослин (УІЕСР) розробили відкриту інформаційно-довідкову систему сортів рослин "Сорт", що містить інформацію про понад 10 тис. сортів рослин, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Читайте такожУ Мінагропроді розповіли про хід весняної посівної

У повідомленні наголошується, що інформаційно-довідкова система "Сорт" була розроблена фахівцями УІЕСР і запущена місяць тому. Система доступна для всіх зацікавлених осіб і містить більш як 10 тис. сортів рослин, які представлені в Реєстрі сортів рослин України.

Відео дня

«Наукова-технічна експертиза сортів рослин є необхідною умовою ведення ефективного сільськогосподарського виробництва і особливо рослинництва. Тому наукова діяльність інституту, діджиталізація його систем, а також синхронізація відомостей, які містяться в національних реєстрах з міжнародними, є важливими складовими для подальшого розвитку галузі», - цитує прес-служба слова виконуючої обов'язки міністра аграрної політики і продовольства Ольги Трофімцевої.

За словами Трофімцевої, враховуючи технічну та наукову базу, якою володіє сьогодні УІЕСР, а також висококваліфікований персонал, інститут має всі передумови і великий потенціал, щоб бути провідною експертною установою з проведення державної науково-технічної експертизи сортів рослин.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2018 року Кабінет міністрів затвердив створення відкритого реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.