Агрохолдинг «Авангард» українського бізнесмена Олега Бахматюка, найбільший в Європі виробник яєць і продуктів з них, очолив рейтинг компаній-експортерів курячого яйця за 2018 рік. В Україні «Авангард» продає курячі яйця під торгівельною маркою «Квочка».

В рамках проекту «Експортний агроатлас» від порталу AgroPolit.com до ТОП-9 компаній-експортерів курячого яйця за 2018 рік ввійшов «Авангард» і посів перше місце за обсягами експортованої продукції. Відтак, агрохолдинг «Авангард» (AVANGARDCO IPL) вже багато років поспіль залишається беззаперечним лідером із експорту яєць і яєчних продуктів в Україні.

Експорт українських яєць у 2018 році зріс на 20% (майже на 300 млн шт.) у порівнянні з 2017 роком, сягнувши позначки у 1,78 млрд. штук за даними Союзу птахівників України. Лідером за кількістю продукції, що експортується, залишається «Авангард». Наразі, близько 50% продукції компанії в грошовому вираженні йде на експорт. Компанія продовжує нарощувати базу клієнтів на зовнішніх ринках. У перспективі - розширення експортного ринку, в тому числі у країни Сходу, Азії та Африки.

Відео дня

Агрохолдинг «Авангард» (AVANGARDCO IPL) входить групи компаній «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка. «Авангард» є найбільшим виробником яєць та сухих яєчних продуктів в Україні та найбільшим українським експортером цієї продукції. До його складу входять 19 птахофабрик, 3 інкубатори, 10 зон із підрощування молодняку, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яйця, 2 птахокомплекси повного циклу «Авіс» та «Чорнобаївське». До складу «Авангарду» також входить завод із виробництва яєчних продуктів «Імперово Фудз», який є одним з найбільш технологічно-розвинених об'єктів з переробки яєць на території Європи. Система управління безпечністю харчових продуктів на ключових підприємствах «Авангарду» сертифікована за стандартами ISO 22000:2005. На всіх підприємствах «Авангарду» також розроблені і впроваджені системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок харчових продуктів - система НАССР. Яйця та яєчні продукти компанії відповідають вимогам стандарту «Халяль» і дозволені для експорту в Європейський Союз. Яйця продаються на українському ринку під брендом «Квочка».