Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів оголосив конкурс на заміщення вакантної посади голови правління публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Читайте такожДержкорпорація почала закупівлі в аграріїв зерна врожаю 2019 року

Як сказано в оголошенні, розміщеному на урядовому порталі, відбір претендентів триватиме до 14 червня.

Відео дня

Кандидат на посаду повинен мати вищу освіту, а також не менше п'яти років досвіду управління великими компаніями (середня кількість працівників понад тисячу людей та/або річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму, еквівалентну 50 млн євро) на вищих керівних посадах.

Перевагою є наявність у кандидата досвіду роботи в аграрній галузі, в міжнародних компаніях і на міжнародних ринках, з іноземними фінансовими установами з обслуговування зовнішніх запозичень та/або реструктуризації міжнародних фінансових зобов'язань, досвіду управління трансформаційними процесами і складними проектами, наявність ступеня МВА.

Як повідомляв УНІАН, Державна продовольчо-зернова корпорація в 2018 році отримала 1,5 млрд грн чистого збитку.

ДПЗКУ - вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт із зерновими і продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, в тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів - близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.