Ціна на лохину в Україні за тиждень зросла на 20% - до 160 грн/кг / фото УНІАН

Ціна на лохину в Україні за минулий тиждень зросла на 20% - до 160 грн/кг, через різке похолодання і часті дощі, які сповільнили збирання цих ягід, повідомила прес-служба компанії "Pro-Consulting".

Читайте такожВ Україні відчутно здорожчали огірки

"Протягом минулого тижня в Україні подорожчала лохина, додавши відразу майже 20% у ціні. І якщо тижнем раніше її можна було придбати за 130 грн за кіло, то вже сьогодні ціна стартує від 160 гривень за кілограм", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами аналітиків компанії, причиною такого подорожчання стало різке похолодання і часті дощі, які сповільнили дозрівання ягід і зробили їх збирання проблематичнішим.

Водночас, зазначили у прес-службі, середні оптові ціни на лохину продемонстрували зниження порівняно з 2017 роком. За даними експертів, зниження середніх оптових цін відбулося внаслідок раннього початку сезону збору ягід в Україні за рахунок раннього потепління і наявності на ринку імпортних ягід.

"Таким чином, продавці імпортної продукції були змушені значно знижувати ціну на продукцію", - пояснили в прес-службі.

У компанії додали, що більш як 90% вирощеної в Україні лохини поставляється на зовнішні ринки. При цьому основними споживачами, за даними експертів, є Білорусь, Нідерланди і Велика Британія.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами Української асоціації аграрного експорту, урожай плодово-ягідних культур в Україні цього року може скоротитися на чверть через погодні умови. При цьому урожай лохини у поточному сезоні може збільшитися на третину, до 4 тис. тонн.