Українців закликали у жодному разі не купувати кавуни та дині на стихійних ринках / фото УНІАН

У Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби після перевірки на ринках не допустили до продажу понад 1 тонну кавунів, в яких вміст нітратів було майже в 4 рази вище допустимої норми.

Читайте такожНа Херсонщині вирощують різнокольорові кавуни (відео)

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у поточному році на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби досліджено 656 проб баштанних культур.

Відео дня

"За результатами досліджень виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Небезпечна продукція в кількості понад 1 тонну денатурована і не допущена до реалізації", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що при дослідженні баштанних культур на вміст нітратів, мінімальний показник становив 3,8 мг/кг, максимальна - 352,5 мг/кг, що майже в 4 рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах становить 60 мг/кг, динях - 90 мг/кг.

У Держпродспоживслужбі закликали громадян при купівлі баштанних на ринках вимагати експертний висновок лабораторії, в магазині - супутні документи, які підтверджують безпеку цієї продукції.

"У жодному разі не купуйте кавуни та дині на стихійних ринках", - сказано в повідомленні.