Середня гуртова ціна на кавуни становить 1,2 грн/кг / фото УНІАН

Незважаючи на зростання гуртових цін на внутрішньому ринку, ціна на українські кавуни у вересні поточного року впала на 20% порівняно з вереснем 2018 року – до 1,2 грн/кг, що робить кавун найдоступнішим на ринку. Про це повідомила прес-служба аналітичної платформи Eastfruit.

Читайте такожБаржі з кавунами із Херсона розвантажили на Київщині

“Продати кавун гуртом з поля зараз можна в середньому за 1,2 грн/кг (близько 5 центів США за кг) – на 30 копійок дешевше, ніж роком раніше. Ще тиждень тому середня гуртова ціна на кавун становила 1 грн/кг", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Для порівняння, найдешевші яблука і груші в гуртовій торгівлі коштують від 8 до 10 грн/кг, купити банани гуртом можна не дешевше 23 грн/кг., столовий виноград і персики – за 20-23 грн./кг, а диню – від 3 до 6 грн/кг.

Відзначається, що в той же час ціни на кавуни в ЄС зараз знаходяться "на дуже високому рівні, що пов'язано з несприятливими погодними умовами для вирощування цієї баштанної культури".

Згідно з повідомленням прес-служби, в 2018 році гуртові ціни на кавун до середини вересня різко зросли до 5 грн/кг, однак, на думку аналітиків, повторення цього сценарію в 2019 році малоймовірне.

Як повідомляв УНІАН, у липні гуртові ціни на кавуни в Україні сягали 8-10 грн/кг, що майже в п'ять разів більше, ніж у липні 2018 року.