Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пропонує зменшити концентрацію сільськогосподарських земель в одних руках до 10 тисяч гектарів.

Читайте такожУ Держгеокадастрі заявили про готовність до запуску ринку землі в Україні

Про це він повідомив під час спілкування з жителями села Красна Слобідка в Київській області.

Відео дня

"Було питання про концентрації землі. Спочатку внесли 200 тисяч гектарів. Це багато, згоден. В комітет прийшла цифра про зменшення до 20 тисяч. Теж багато? ... Добре, до 10 тисяч гектарів нормально?... Давайте від одного до 10 тисяч гектарів, і розглядати це питання на комітеті (з питань аграрної політики - УНІАН), а концентрацію в розмірі до 50 тисяч гектарів, потім у 20 тисяч гектарів приберемо (із законопроекту - УНІАН)", - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Обмеження в цьому законопроекті не допускають придбання у власність понад 35% сільськогосподарських земель ВІДГ, 15% земель області та 0,5% земель України (в перерахунку - близько 200 тисяч гектарів).

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамія, законопроект про ринок землі у другому читанні буде розглядатися на цьому пленарному тижні (16-20 грудня).