На український мед чекає перевірка / Фото УНІАН

Проблема фальшивого меду – світова, адже мед входить у ТОП-3 продуктів світу, які підробляють найчастіше. Україна ж тримає лідерські позиції з експорту цього солодкого продукту у світі – входить у ТОП-5 експортерів меду.

Читайте такожВ Україні вирішили перевірити виробників вершкового масла

«На експорт йде найкраще. Але усе, що не підходить за певними показниками для експорту, лишається на внутрішньому ринку. Доволі часто лишається фальсифікат», - розповіла кореспондент ТСН.Тиждень Наталія Ярмола.

Відео дня

Тож у понеділок, 10 лютого, ТСН.Тиждень розпочинає акцію «Стоп Фальсифікат. Мед». Експерти проекту роз’їдуться по всій Україні й відберуть мед для досліджень. Вони дозволять з’ясувати, як найчастіше фальсифікують мед і які домішки насправді вживають українці замість цього солодкого продукту.

Результати експерименту ТСН.Тиждень презентує після того, як дві незалежні сертифіковані лабораторії проведуть перевірку відібраних матеріалів.

Нагадаємо, з 6 лютого 2020 року набувають чинності нові вимоги до меду, які були затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України та офіційно опубліковані 6 серпня 2019 року.