З України заборонили експортувати гречку / Фото УНІАН

Кабінет міністрів ввів заборону на експорт з України гречки до 1 липня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, відповідну постанову "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. №1109" ухвалено на позачерговому засіданні Уряду 2 квітня.

Так, постановою запроваджується тимчасовий, до 1 липня режим ліцензування та квотування експорту гречки та зерна гречки лущеного (без плодової оболонки). Зокрема, встановлено нульовий обсяг квоти для зазначених товарів.

Відео дня

Читайте такожСвітові ціни на продовольство різко впали через коронавірус і дешеву нафту

"Заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку (нагадаємо, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія та Казахстан). Україна вестиме переговори з головними країнами-виробниками щодо зняття заборон з метою підтримання міжнародної продовольчої безпеки та відновлення нормальних умов міжнародної торгівлі. Також міністерство закликатиме українські аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречкою", - повідомили в міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, ажіотажний попит на харчові продукти, який спостерігався останні два тижні на тлі загальнонаціонального карантину в Україні, знизився. Зокрема, реалізація гречки знизилася на 17%.