Найбільший виробник курятини в Україні «Миронівський хлібопродукт» (МХП) у 2013 році планує наростити обсяг виробництва курятини до 454 тис. тонн, що на 12,4% більше результатів 2012 року.

Про це повідомила УНІАН фінансовий директор компанії Вікторія Капелюшна.

За її словами, саме збільшення обсягів виробництва стане основним чинником зростання компанії в 2013 році, тоді як у 2012 році високі фінансові результати МХП були обумовлені підвищенням ціни на курятину в першому півріччі.

Відео дня

«Драйвером зростання на 2013 рік у нас є великі обсяги виробництва м'яса птиці. Завдяки Вінницькому комплексу ми зробимо додатково 50 тис. тонн курятини, тобто, на відміну від 2012 року, у нас є кількісний фактор росту», - пояснила В.Капелюшна.

Крім того, В.Капелюшна анонсувала розширення земельного банку МХП у 2013 році за допомогою покупки рослинницьких підприємств у Росії із загальним земельним банком у 40 тис. га.

Фінансовий директор компанії також зазначила, що великих інвестиційних проектів у поточному році в компанії не заплановано.

«Великих інвестпроектів у нас не заплановано - ми закінчуємо Вінницький комплекс. У нас буде невелике розширення землі - можливо в Росії, можливо і в Україні», - сказала вона.

Що стосується поставок м'яса птиці в ЄС, В.Капелюшна прогнозує експорт першої партії курятини не раніше другого півріччя 2013 року. Однак, вона зазначила, що в нинішньому році МХП відкриє ринки збуту в деяких країнах Африки, Середньої Азії та збільшить обсяги експорту в країни СНД.

Довідка УНІАН. Компанія «Миронівський хлібопродукт» - один з найбільших українських виробників аграрної продукції. Крім птахівництва та суміжних виробництв, холдинг займається вирощуванням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ріпаку, фруктів, а також виробництвом яловичини, ковбасних виробів.

На ринку холдинг представлений торговими марками «Наша Ряба», «Легко!», «Дружба народів», «Бащинський», «Європродукт», «Сертифікований Ангус», «Фуа Гра». Земельний банк компанії складає близько 280 тис. гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:МХП у 2012 році збільшив чистий прибуток на 20% - до 311 млн дол.