Украина готова принять у себя российских инспекторов / Фото УНИАН

Систематичні рішення Россільгоспнагляду і Росспоживнагляду про обмеження поставок продуктів харчування з України на російський ринок є політично мотивованими.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в п'ятницю повідомив журналістам міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка.

«Заборони з боку Російської Федерації (на поставки продуктів харчування – УНІАН) як правило, немотивовані й нічим не обумовлені», - сказав Швайка.

Відео дня

За його словами, звинувачення російських відомств у тому, що продукти харчування з України містять заборонені речовини, не підтверджуються.

«Ні по картоплі, ні по молочній продукції, ні по м'ясу птиці та великої рогатої худоби випадків вмісту заборонених речовин не було», - заявив міністр.

При цьому він зазначив, що Україна готова прийняти російських інспекторів для проведення перевірок українських підприємств із метою подальшого відкриття ринку Росії для них. 

Читайте такожУ Кабміні підготували план виходу українського бізнесу на ринки ЄС

«Для того, щоб відкрити цей ринок, ми готові прийняти російських фахівців… ми готові виконувати всі наші міжнародні зобов'язання щодо експортно-імпортних операцій», - сказав Швайка.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що з 28 липня РФ має намір заборонити ввезення всієї молочної продукції з України.

Як повідомляв УНІАН, разом із агресією проросійськи налаштованих терористів у східних областях України, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд із початку року посилили тиск на українських постачальників продуктів харчування. На сьогоднішній день до РФ заборонено ввезення української свинини й продуктів із неї, суттєво обмежено поставки кондитерських виробів і картоплі.