В Україні дешевшає борщ зі спадом цін на капусту / ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні почалося зниження відпускних цін на білокачанну капусту, повідомляють аналітики платформи EastFruit

Зазначається, що зниження цін у даному сегменті пов’язане зі збільшенням пропозиції даної продукції на ринку. Цього тижня відновили відвантаження ті виробники, які раніше вважали за краще притримувати білокачанну капусту в сховищах в очікуванні вищих цін.

"Так, сьогодні українські фермери вже готові вести відвантаження білокачанної капусти по 6-10 грн/кг (0,16-0,26 дол./кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами операторів ринку, тренд на зниження ціни у цьому сегменті зумовлений помітним зниженням торговельної активності, як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Крім того, якість продукції у вже відкритих сховищах стрімко погіршується, що також негативно позначається на цінах білокачанної капусти.

"Проте, зазначимо, що, попри зниження цін, наразі ціна на капусту в Україні в середньому на 11% вища, ніж в аналогічний період минулого року", - наголосили аналітики EastFruit.

Ціни на овочі в Україні

Нещодавно в Україні зросли ціни на тепличні томати: за даними аналітиків EastFruit, продавці аргументують свої дії високими цінами на тепличні томати на внутрішньому ринку в Туреччині, звідки в зимовий період здійснюються основні поставки цієї продукції до України.

В середині лютого знизилася ціна на картоплю через значне зростання пропозиції, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги картоплі.

Вас також можуть зацікавити новини: