Компанія спеціалізується на виробництві вин / фото flickr.com

"Одесавинпром" може змінити орендаря. Як повідомив керівник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській і Миколаївській областях Олександр Славський, онлайн-аукціон з визначення орендаря цілісного майнового комплексу "Одесавинпром" проходив на майданчику Prozorro. Це гарантує повну відкритість і прозорість процесу.

В ході аукціону один з учасників - компанія "Еталон Буд" запропонувала щомісячну орендну плату в сумі понад 750 тис.грн. Нинішній орендар - ПрАТ "Одесавинпром" зупинився на сумі в 343 тис.грн.

"За законом ПрАТ "Одесавинпром" має пріоритетне право продовжити договір з державою на умовах, запропонованих переможцем. Якщо протягом 3 робочих днів з моменту оголошення результатів підприємство погодиться оплачувати ціну, яка була запропонована на аукціоні, то договір оренди буде укладений з "Одесавинпром", – прокоментував підсумки торгів О.Славський.

Відео дня

Він також наголосив, що незалежно від того, з ким ФДМ укладе договір оренди, держава вже виграла: сума орендної плати зросла більш ніж удвічі порівняно зі стартовою (339 тис. грн.). Це означає, що бюджет отримає вдвічі більше орендних платежів. Крім того, обов'язковими умовами договору є збереження основного виду діяльності цілісного майнового комплексу (виробництво вин) та дотримання вимог щодо охорони культурної спадщини.