На приватизацію вже передані 12 заводів "Укрспирту"/ фото УНІАН

Фонд державного майна України може виставити на продаж підлягають приватизації заводи, що входять до складу держпідприємства "Укрспирт", вже наприкінці літа поточного року.

Читайте такожРада схвалила законопроект щодо розпаювання земель держпідприємств

Про це повідомила прес-служба "Укрспирту" з посиланням на заступника голови ФДМУ Тараса Єлейко.

Відео дня

За його словами, "Укрспирт" через Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства передав у список на приватизацію 12 спиртзаводів.

"Думаю, що ми їх максимально швидко виставимо на продаж, тим більше, уряд найближчим часом має затвердити відповідну програму... Зараз ми формуємо умови приватизації: згідно із законом, ми повинні зберегти певну кількість працівників, включити інвестиційні зобов'язання тощо. Думаю, вже до кінця літа зможемо оголосити перші аукціони", - наводяться в повідомленні слова Єлейко.

Зазначається, що до складу працюючого держпідприємства "Укрспирт" входить 41 виробничий майданчик, а до складу його попередника - концерну "Укрспирт" – 37 заводів, які фактично не працюють.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла закон про лібералізацію у сфері виробництва спирту та скасування державної монополії на спиртову галузь.

Монополістом у спиртовій галузі України є державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році. Уряд розпочав приватизацію "Укрспирту", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.