Зростання цін зможе покрити собівартість / фото REUTERS

Україна очікує отримати мінімум $20 млрд за експорт зернових, враховуючи ціни на світовому продовольчому ринку.

Про це сказав заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, пише прес-служба міністерства.

Висоцький повідомив, що наразі Україна має десятки заявок від інших країн, і це є підтвердженням того, що власники суден і трейдери вірять, що під міжнародним патронатом буде виконано зернову угоду.

Відео дня

Три порти Великої Одеси зможуть обслуговувати від 80 суден на місяць, зазначив заступник міністра. Це, як мінімум, по одному судну з кожного порту, додав він. 

"Йдеться про 3–3,5 млн т продукції в місяць. На сьогодні це досить оптимістичний показник. І це позитивний сигнал для вирівнювання цін на внутрішньому ринку", – наголосив Висоцький. 

За його словами, зростання цін зможе покрити собівартість, щоб фермери могли продовжувати операційну діяльність і з упевненістю дивитися на осінньо-польові роботи.

Як повідомляв УНІАН, домовленість щодо безпечних поставок українського зерна була досягнута 22 липня в Стамбулі. Підписи під документом поставили представники України, Росії, ООН і Туреччини.

27 липня відбулося відкриття спільного координаційного центру. Представники Туреччини, РФ, України та ООН, представлені в центрі, будуть здійснювати контроль реалізації домовленостей.

Відповідно до угоди, суховантажі, що прямують з вантажем зерна і продовольства з портів України, стають на якір в заздалегідь обговореному пункті біля входу в Стамбульську протоку. Після здійснюється огляд судна представниками Туреччини, РФ, України та ООН зі спільного координаційного центру. Після цього кораблі продовжують шлях до кінцевого пункту призначення.

Вас також можуть зацікавити новини: