У Мінекономрозвитку розповіли, скільки зерна вже зібрали в Україні / REUTERS

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомляють, що в Україні вже зібрали 71% зерна. Нині це становить майже 53 мільйони тонн з 17 гектарів землі.

Читайте такожХліб до кінця жовтня може подорожчати на 10-15% - експерт

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

"Вже зібрано близько 198 тисяч тонн проса. Гречки зібрали майже 86 тисяч тонн. Соняшнику близько 8 мільйонів тонн. Сої 1,3 мільйона тонн. А врожай кукурудзи нині становить трохи більше як 5 мільйонів тонн", - йдеться у повідомленні.

Експорт та імпорт до України

Зазначається, що попри карантин в Україні імпорт перевищує експорт. Про це заявили в державній митній службі. Вибірку зробили за останні 9 місяців поточного року. Тож нині товарів до нашої країни завезли на суму близько 38 мільярдів гривень. А експортували на 35 мільярдів.

"Серед трійки країн лідерів-імпортерів - Китай, Німеччина та Росія. А от експортували з України найбільше товарів у Китай, Польщу та Росію", - підкреслює видання.

Що цьому передувало

  • Цього року експорт зернових з України відчутно зменшився.
  • З початку цього маркетингового року з нашої країни продали до інших країн трохи більше як 12 мільйонів тонн зернових культур. А це на 2 мільйони тонн менше від тогорічного показника.