Суд заблокував конкурс із відбору членів НКРЕКП / фото УНІАН

Окружний адміністративний суду Києва заблокував конкурс на посади двох членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Читайте такожНКРЕКП хоче півмільярда на утримання – голова комісії отримуватиме майже 100 тисяч в місяць

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила член Конкурсної комісії, експерт у сфері енергетики Світлана Голикова.

Відео дня

«Конкурс на 2 посади членів НКРЕКП призупинено постановою Окружного адміністративного суду Києва (справа № 826/7309/18, суддя Шевченко) від 14 травня за клопотанням А.Гудаченка», - написала вона.

Також вона додала, що Конкурсна комісія має намір подати апеляційну скаргу на рішення суду.

Раніше кандидатура Антона Гудаченка була відхилена комісією для участі в конкурсі.

Як повідомляв УНІАН, Конкурсна комісія з відбору нових членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила список із 10 осіб, які в результаті конкурсу стали претендентами на зайняття вакантних посад 5 членів регулятора.

В даному судовому рішенні йдеться про конкурс ще на дві посади членів НКРЕКП, повноваження яких мають завершитися в травні цього року.

18 квітня 2018 року Конкурсна комісія не допустила Вовка до участі в конкурсі. Згідно з інформацією, наданою комісії самим Вовком, конкурсант має лише 2,8 року стажу в сфері енергетики (закон вимагає мінімум 5 років). Цей час він працював на посаді голови НКРЕКП.

Згідно з планом ротації членів НКРЕКП, термін повноважень Вовка закінчується в травні цього року.