Нічний тариф на електроенергію для бізнесу скасували / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала з 1 січня 2019 року постанову, що передбачає нічний тариф на електроенергію для юридичних осіб, повідомляє прес-служба.

Читайте такожНКРЕКП знизила вартість світла для технічних цілей у багатоквартирних будинках

«З 1 січня 2019 втрачають чинність тарифи, диференційовані за періодами часу для непобутових споживачів, які визначалися згідно з постановою НКРЕ від 20 грудня 2001 року № 1241 «Про тарифи, диференційовані за періодами часу», згідно з постановою НКРЕКП від 23 серпня 2018 № 894)», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому уточнюється, що таке рішення дозволить забезпечити зменшення перехресного субсидування між різними категоріями споживачів на 3,5 млрд грн.

Водночас, регулятор повідомляє, що з 1 січня 2019 продовжують діяти тарифи, диференційовані за періодами часу для побутових споживачів, відповідно до Порядку застосування тарифів на електричну енергію, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 23 квітня 2012 року № 498.

Як повідомляв УНІАН, експерт в галузі енергетики, директор компанії «Транс Енерго Консалтинг» Світлана Голікова рекомендувала у першому півріччі цього року середньому бізнесу в Україні розробити оптимальний графік споживання електроенергії протягом доби для того, щоб оптимізувати витрати на энергоуслуги у разі підвищення тарифів.

Згідно з Законом «Про ринок електричної енергії», з 1 січня 2019 року энергоуслуги клієнтам в Україні будуть надавати дві різні компанії - оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії.

Оператор системи розподілу здійснюватиме діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник електроенергії буде займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідати за нарахування платежів і розрахунки. Відповідно, у клієнтів будуть два договори - про надання послуг з розподілу і про постачання електроенергії.