У новий спостережну раду компанії вибрали 11 членів / фото УНІАН

Акціонери найбільшої нафтовидобувної компанії країни "Укрнафти" на загальних зборах обрали новий склад наглядової ради, до якого увійшли 6 незалежних членів і 5 членів, що представляють інтереси акціонерів.

Читайте такожУкраїна цього року вже видобула майже 2 мільярди кубів газу

Про це повідомив на прес-конференції виконавчий директор "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Відео дня

"Акціонери обрали новий склад наглядової ради", - сказав Вітренко.

Він повідомив, що за квотою мажоритарного акціонера - НАК "Нафтогаз України" - до складу наглядової ради увійшли Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк та Поліна Загнітко.

Від міноритарних акціонерів: Уріел Цві Лейбер та Яна Мануилова.

В якості незалежних членів були обрані Олена Макеєва, Андрій Бойцун, Олег Мозговий, Микола Почапський, Андрій Процик та Павло Загороднюк.

Як повідомляв УНІАН, "Укрнафта" у 2018 році сплатила до бюджетів всіх рівнів 7,8 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, що на 36,7% більше показника за 2017 рік, з цієї суми 389,3 мільйона гривень були спрямовані до місцевих бюджетів.

Компанія у 2018 році збільшила видобуток нафти з конденсатом в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року на 5% - до 1,448 мільйона тонн, а видобуток газу скоротила на 2,3%, до 1,082 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.