Наглядову раду "Укрнафти" очолив Юрій Вітренко / фото УНІАН

Наглядову раду найбільшої нафтовидобувної компанії країни "Укрнафти" очолив виконавчий директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Читайте такожГройсман заявивши про "план Б" на випадок припинення транзиту російського газу

Про це повідомляється на сайті "Укрнафти".

Відео дня

Згідно з повідомленням, відповідне рішення наглядова рада компанії ухвалила на засіданні 11 квітня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня акціонери "Укрнафти" на загальних зборах обрали новий склад наглядової ради, до якої увійшли 6 незалежних членів і 5 членів, що представляють інтереси акціонерів.

За квотою мажоритарного акціонера - НАК "Нафтогаз України" - до складу наглядової ради увійшли Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Поліна Загнітко.

Від міноритарних акціонерів: Уріел Цві Лейбер і Яна Мануилова.

В якості незалежних членів були обрані Олена Макеєва, Андрій Бойцун, Олег Мозговий, Микола Почапський, Андрій Процик і Павло Загороднюк.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" у 2018 році сплатила до бюджетів всіх рівнів 7,8 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, що на 36,7% більше показника за 2017 рік, з цієї суми 389,3 мільйона гривень були спрямовані до місцевих бюджетів.

Компанія у 2018 році збільшила видобуток нафти з конденсатом в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року на 5% - до 1,448 мільйона тонн, а видобуток газу скоротила на 2,3%, до 1,082 мільярда кубометрів.

"Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.