У Рівному відключили гарячу воду / фото УНІАН

У Рівному через борги населення з 1 травня припинили централізоване гаряче водопостачання.

Про це повідомили у прес-службі ТОВ "Рівнетеплоенерго". Зазначається, що відключення гарячої води зокрема пов'язане з підвищення "Нафтогазом" ціни на газ.

Читайте такожВ Україні знизили ціни на газ для населення: скільки платитимемо

"Враховуючи погіршення економічної ситуації на підприємстві через ваші борги за спожиті послуги, а також через несподіване підняття ціни на газ з боку НАК "Нафтогаз" 15% для теплопостачальних підприємств із 1 травня, відсьогодні, після численних попереджень, централізоване гаряче водопостачання у місті припинене", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виняток становлять споживачі, які отримують гарячу воду від котелень на твердому паливі, оскільки це єдина наразі можливість продовжувати підігрів води у міжопалювальний період.

"Поновлення гарячого водопостачання усього міста буде відновлене за позитивної динаміки сплати за отримані послуги, а також після переведення необхідної кількості котелень на тверде паливо", - додали у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 травня набувають чинності основні пункти прийнятого ще в кінці 2017 року закону про ЖКГ. Всі, починаючи з 20 травня, хто не встигне сплатити за комуналку, будуть отримувати пеню - 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення.