Коболєв розповів, коли «Нафтогаз» повернеться до випуску євробондів / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розгляне доцільність виходу на ринок зовнішніх запозичень ближче до вересня.

Читайте такожКоболєв назвавши можливі терміни переговорів щодо транзиту російського газу через Україну

Про це заявив голова правління компанії Андрій Коболєв, виступаючи на організованій Concorde Capital інвестиційній конференції в Києві.

Відео дня

«Можливо, ми будемо розглядати доцільність такого виходу ближче до вересня», - сказав Коболєв.

За його словами, це залежатиме від успішності виходу на зовнішній ринок Міністерства фінансів, який повинен відбутися в кінці травня – початку червня.

«Залежно від обсягів попиту і вартості цього запозичення ми прийматимемо наше рішення», - додав Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, НАК «Нафтогаз України» в 2018 році отримала 13,6 млрд грн чистого прибутку, що на 64% менше показника за 2017 рік, йдеться у фінансовій звітності компанії, незалежний аудит якої провела аудиторська компанія Deloitte.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.

У квітні компанія подала на розгляд уряду скоригований фінансовий план на 2019 рік, згідно з яким компанія очікує 16 млрд грн чистого прибутку, але матиме гострий дефіцит ліквідності через низку факторів, серед яких продовження виконання НАКом спецзобов’язань, а також зниження тарифів компанії-оператора газотранспортної системи «Укртрансгазу».