Ілюстрація REUTERS

"Нафтогаз України" і "Укргазвидобування" підписали з компанією "Халлібартон Україна" меморандум про взаєморозуміння з поглиблення співпраці у сфері надання сервісних нафтогазопромислових послуг для розробки покладів вуглеводнів в Україні, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Читайте такожУкраїна продовжує скорочувати видобуток вугілля

Згідно з повідомленням, в рамках виконання меморандуму "Халлібартон" та "Укргаздовидобування" планують запровадити на українських газових родовищах передові світові технології у сфері буріння, капітального ремонту свердловин, цементування, гідророзриву пластів, інтенсифікації видобутку і 3Д моделювання. Також мова йде про постачання "Халлібартон" високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення для збільшення обсягів видобутку українського газу на родовищах "Укргаздовидобування".

Відео дня

"В рамках співпраці "Укргазвидобування" і "Халлібартон" відкривають новий напрямок – надання інтегрованих послуг "під ключ" з буріння бічних стовбурів на 26 свердловинах. "Укргазвидобування" прогнозує, що такі роботи дозволять повернути свердловини з недіючого фонду та отримати понад 2 мільярди кубометрів додаткового видобутку протягом 10 років. Загальна вартість договору на послуги буріння бічних стовбурів становить 2,6 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, "Укргазвидобування" у 2018 році збільшила видобуток природного газу на 1,6% у порівнянні з 2017 роком - до 15,496 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%.

100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Halliburton – американська транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі компаній, що надають сервісні послуги в нафто- і газодобувній галузі. Компанія надає свої послуги в більш ніж 80 країнах по всьому світу, в її склад входять сотні дочірніх товариств, філій. Halliburton налічує близько 70 тисяч співробітників по всьому світу. Основним напрямком діяльності компанії є надання послуг і технологій для здійснення видобутку нафти та газу.