«Нафтогаз» зобов'язали розкрити інформацію про премії / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд (колишній Київський апеляційний адміністративний суд) залишив без зміни рішення суду попередньої інстанції, тим самим зобов'язавши Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» розкрити інформацію про премії, отримані після перемоги над російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі.

Читайте такожГаз для населення подешевшає в липні: скільки платитимемо

Про це йдеться в рішенні Шостого апеляційного адміністративного суду, яке опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відео дня

«Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" залишити без задоволення. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 січня 2019 року залишити без змін», - сказано в рішенні.

Як повідомляв УНІАН, рішенням від 22 січня 2019 року суд задовольнив позов ГО «Український інститут з прав людини» до «Нафтогазу» щодо надання інформації про прізвища, імена та по батькові, а також посади всіх співробітників і членів правління НАК «Нафтогаз України», які отримали премії у зв'язку з перемогою у Стокгольмському суді в спорі з «Газпромом».

Зазначалося, що вже не вперше суд вказує на те, що відомості про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати керівництву «Нафтогазу» є інформацією, що становить суспільний інтерес, і в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації» є публічною інформацією.

Довідка УНІАН. У 2018 році наглядова рада «Нафтогазу» прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у сумі 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді щодо транзитного контракту, за рішенням якого «Газпром» має виплатити українській компанії 4,6 млрд дол. При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на поставки газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.