Калуська ТЕЦ має бути передана у власність міста / фото reform.energy

Калуська теплоелектроцентраль була виведена з державної власності і передана у комунальну власність міста Калуша з умовою використовувати її за призначенням і не відчужувати в приватну власність.

Читайте такожТермін дії знижених розрахунків за газ для ТЕЦ і ТЕС продовжили

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, посилаючись на опубліковане рішення Калуської міської ради, прийняте в січні 2019 року.

Відео дня

"Відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", з державної у комунальну власність передаються безоплатно за умови взяття органами місцевого самоврядування зобов'язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність цілісні майнові комплекси підприємств теплопостачання, теплоелектроцентралі, котельні з тепловими мережами, які виробляють теплову енергію для споживачів послуг житлово-комунальної сфери, бюджетних установ та організацій", - йдеться в повідомленні.

У Міненерговугілля зазначили, що на засіданні уряду в січні цього року було доручено міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко разом з Фондом державного майна, Мінекономрозвитку, а також органами місцевого самоврядування вжити необхідні заходи з метою якнайшвидшої підготовки проектів рішень для забезпечення передачі теплоелектроцентралей у власність територіальних громад.

"Після прийняття в комунальну власність територіальною громадою міста Калуша цілісного майнового комплексу ДП "Калуська теплоелектроцентраль-Нова" Калуська міська рада зобов'язується використати її за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність", - йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що на засіданні уряду було прийнято рішення вивести Калуську ТЕЦ із державної власності, що, на його думку, не має економічної доцільності і ймовірно надалі закінчиться передачею теплоелектроцентралі в приватні руки.

Довідка УНІАН. Калуську ТЕЦ введено в експлуатацію в 1967 році, є основним енергетичним джерелом промислового комплексу і житлово-комунального сектора р. Калуш (Івано-Франківська обл.), входить до складу Острова Бурштинської ТЕС, який працює з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E). Встановлена електрична потужність Калуської ТЕЦ становить 200 МВт, теплова потужність - 590 Гкал/год.

Міністр енергетики Ігор Насалик з 2006 по 2014 рік був мером міста Калуш.