Ілюстрація REUTERS

Сенатор від Республіканської партії США Джон Барассо представив законопроект про запровадження санкцій проти побудови газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожТрамп назвав альтернативу «Північному потоку-2»

Як ідеться у повідомленні на сайті сенатора, 13 червня він представив законопроект, який передбачає надання допомоги країнам-членам Організації північноатлантичного договору у відповідь на політичний примус і маніпуляції з боку Росії. 

Відео дня

Законопроект "Співробітництво у галузі енергетичної безпеки з країнами-союзниками і партнерами у Європі" або так званий ESCAPE Act (S. 1830) покликаний посилити енергетичну безпеку країн-членів НАТО шляхом забезпечення їх енергоносіями із США.

Законопроект також зобов'язує запровадити санкції щодо проекту газопроводу "Північний потік-2", за допомогою якого Росія має намір постачати природний газ до Німеччини. 

"Президент Трамп був правий, коли нещодавно сказав, що Німеччина стане заручником Росії, якщо вони просунуться далі з газопроводом "Північний потік-2", - наголосив Барассо.

"Ми вже знаємо, що російський президент Володимир Путін має історію використання російського газу для примусу і погроз нашим союзникам. ESCAPE Act усуне цю геополітичну зброю шляхом застосування санкцій на газопровод "Північний потік-2" та розширення експорту американського природного газу", - заявив сенатор.