Ілюстрація REUTERS

Конгрес США розширює роботу над запровадженням санкцій, спрямованих на протидію будівництву обхідного російського газопроводу «Північний потік-2», так, зокрема, в нижню палату відомства надійшов ще один законопроект проти компаній, задіяних у будівництві об'єкта.

Читайте такожТрамп назвав альтернативу «Північному потоку-2»

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Відео дня

«Конгрес США розширює роботу над санкціями проти "Північного потоку-2". Кілька тижнів тому американські парламентарії зареєстрували законопроект про санкції щодо осіб, задіяних у будівництві цього газопроводу, у верхній палаті Конгресу. Вчора аналогічний за змістом законопроект №HR3206 також надійшов на розгляд нижньої палати», - написав він.

Коболєв підкреслив, що ці документи мають широку підтримку як серед республіканців, так і серед демократів, в обох палатах Конгресу.

Коболєв зазначив, що «Нафтогаз» також докладає максимальних дипломатичних зусиль у протидії кремлівському проекту.

«Ми співпрацюємо як з американськими, так і з європейськими парламентаріями і членами уряду, розробляємо спільні шляхи протидії побудові "Північного потоку-2", який становить істотну загрозу для міжнародної енергетичної безпеки», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 12 червня, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що США вивчають можливість запровадження санкцій проти проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі.

3 червня в базі Конгресу США був опублікований законопроект, яким передбачається запровадження санкцій проти кораблів і компаній, задіяних у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2» в обхід України, який передбачається завершити до кінця поточного року.

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції. При цьому Данія, через територію якої газопровід також має проходити, відповідного дозволу не дала.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».

За оцінками експертів, у результаті припинення транзиту природного газу через територію України наша країна може втратити майже 3 млрд дол. доходів на рік.