У липні газ повинен бути на 200-300 гривень дешевше нинішнього тарифу / фото УНІАН

У зв'язку з триваючою тенденцією зниження ціни на газ на європейському ринку, тариф на блакитне паливо в Україні з липня має знизитися ще на 200-300 гривень за тисячу кубометрів щодо ціни на червень.

Читайте такожУкраїна імпортувала майже 2,3 мільярда кубів газу: основні постачальники

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Ціна газу на європейських хабах продовжує падати. Саме час для "Нафтогазу України" запасатися дешевим газом на зиму і знижувати ціну блакитного палива для українців", - написав він.

При цьому віце-прем'єр зазначив, що в червні держкомпанія вже зменшила визначену ним раніше ціну газу 6299 гривень за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

"Газ для людей, згідно з урядовою постановою, цього місяця коштує 5554 гривні за тисячу кубічних метрів без ПДВ. У липні газ має бути ще дешевшим - орієнтовно на 200-300 гривень", - додав Кістіон.

Як повідомляв УНІАН, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка діятиме в червні. Згідно з постановою уряду від 5 червня, вона становитиме 5553,89 гривні за 1 тисячу кубометрів, що на 7,3% менше, у порівнянні з травнем.

5 червня в ході засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав компанію "Нафтогаз України" "ненаситним монополістом" через те, що компанія встановлює ціни на газ для населення вище ринкового рівня. У зв'язку з цим уряд прийняв рішення, яке зобов'язало "Нафтогаз" знизити ціни на газ для населення до рівня нижче 8 тисяч гривень за тисячу кубів.

За словами віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона, прийняте рішення унеможливлює спекуляції "Нафтогазу України" з ціною газу й означає, що вже з червня компанія має знизити ціну на "блакитне" паливо для населення на 800-900 гривень за тисячу кубометрів.