Віце-прем'єр запропонував переглянути систему субсидій на ЖКП / фото УНІАН

До наступного опалювального сезону необхідно переглянути систему надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте такожКабмін встановив граничний рівень тарифів на тепло

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Відео дня

"Ми розуміємо, що систему субсидій потрібно вдосконалити та потрібно дивитися там, де дійсно сім'ї потребують підтримки, але з тих чи інших причин вони її не отримали. Дійсно, до нового опалювального сезону потрібно переглянути систему субсидій і подивитися, що ми можемо робити", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України вніс зміни до програми оформлення урядової допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг з 1 жовтня 2018 року.

Так, з 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються в сукупному доході сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняку великої рогатої худоби, яка на рік становить до 2500 гривень за голову.

Також, субсидію на загальних підставах можуть отримати ті громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Право на допомогу від уряду також мають ті сім'ї, у яких опалювальна, а не загальна площа житла не перевищує 120 кв. м для квартири та 200 кв. м для індивідуального будинку.

На понаднормову площу, але не більше 30% від норми, мають право громадяни, які отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника, ті, хто досяг пенсійного віку або отримують пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та діти з інвалідністю.

З 1 жовтня 2018 року, коли вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов'язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.