У серпні "Нафтогаз" почне продавати газ населенню дешевше / фото УНІАН

Кінцева ціна на газ для населення в серпні знизиться щонайменше на 5,5% у порівнянні з липневої й становитиме не більше ніж 4640 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Читайте такожСкільки має коштувати газ: у Кабміні розповіли, чому "Нафтогаз" має знизити ціни

Як повідомила прес-служба уряду, про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

За його словами, про це можна судити за даними різних майданчиків, на яких продається блакитне паливо. На даний момент найнижча ціна пропонується національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" - 4640 гривень для промисловості без ПДВ.

Гройсман нагадав, що завдяки квітневій постанові Кабінету міністрів №293 ціна на газ для населення за цей період знизилася на 25%.

"Попри опір монополіста, ми знайшли рішення і змусили "Нафтогаз" продавати населенню газ дешевше. Ціна на блакитне паливо для населення загалом за три місяці знизилася з 5803 до 4640 гривень без ПДВ. В результаті дії урядової постанови ціна на газ впала на 25%", - цитує Гройсмана прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Кабінет міністрів України прийняв постанову №293, якою дозволив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" встановлювати ціну на газ для населення нижче граничної ціни в 8,55 гривні за кубічний метр.